top of page

Relatie therapie

Liefde is een werkwoord

Relatietherapie 1.png

Herkenbaar voor je?

  • Wij zijn samen een perfect productieteam, maar  liefde en passie zijn ver te zoeken, we lijken wel broer en zus.

  • Mijn partner is vreemd gegaan, ik weet niet of ik verder kan in deze relatie

  • Sinds onze kinderen uit huis zijn, vinden wij het moeilijk om onze relatie opnieuw kleur te geven.

  • Wij komen constant in strijd terecht. Onze dochter van vier zei laatst: “Jullie mogen geen ruzie maken” daar schrokken wij van.

  • Wij hebben heel veel meegemaakt samen en door de manier waarop wij met ons verdriet omgaan, zijn we elkaar kwijtgeraakt.

  • Mijn vriend heeft moeite om met zijn emoties om te gaan en hij  reageert vaak heftig in ruzies. Voor mij is de grens bereikt, toch houd ik van hem.

Relatie_1.png

Practice love until you master it - and pass it on

 

- Douwe Bob

Wat is Relatie therapie?

Verliefd worden is makkelijk, vaak overkomt het ons. De liefde en seksualiteit blijven voelen en voeden is een ander verhaal. Zeker als je samen een gezin gaat stichten of obstakels tegenkomt in het leven. Als je liefde bekijkt als een gevoel, dan zal je merken dat dit gevoel van liefde komt en gaat. Hier heb je geen controle over.

Elke relatie vraagt dagelijks onderhoud en af en toe een grote beurt. Zie deze therapie als een grote beurt waarbij je leert je dagelijks onderhoud vervolgens zelf te doen.

Als jullie met mij een traject in gaan, gaan we de liefde anders bekijken. Liefde als een actie. Dit klinkt misschien niet zo romantisch. Op het moment dat je liefde ziet als actie kom je er achter dat je het kunt beïnvloeden, ongeacht hoe je je voelt.

We kijken naar wat jullie belangrijk vinden in een relatie, wat voor partner je wilt zijn, in plaats van hoe je je partner zou willen veranderen.

 

We nemen de manier waarop jullie met elkaar communiceren onder de loep, leren hoe je je wensen kunt communiceren, in plaats van je verwijten. Jullie krijgen inzicht in ingesleten patronen en leren om hier uit te komen.

Grootste inspiratiebron voor mij is mijn eigen liefdesrelatie, die al twee en dertig jaar stand houdt in goede en in zware tijden!

Quote_edited.png

Welke mogelijkheden zijn er?

Partners Relatie therapie traject.png
Relatie

Relatietherapie

Een relatie therapie traject wordt geheel op maat gemaakt en ontvouwt zich vaak gedurende het traject.

De sessies duren anderhalf uur en worden per keer naar behoefte ingepland.

Kosten: 130,- inclusief btw per sessie van 1,5 uur

The greatest thing you will ever learn, is just to love and be loved in return

 

- Nat King Cole

Quote_edited.png

Ilonka is hartelijk en open. Ze luistert zorgvuldig en komt met een goede analyse van de situatie. Ze heeft veel inzicht en begrip en biedt praktische tools. We hebben veel inzicht gekregen in onszelf en in onze relatie.

Wat anderen zeggen ...

bottom of page