top of page

Mindfulness

Niet gisteren en ook niet morgen,

maar vandaag wil ik leven. Nu!

mindfulness.png

Herkenbaar voor je?

mindfulness persoon.png

Ziekte

  • Ik heb een chronische ziekte en vind het moeilijk om te accepteren dat ik steeds minder kan.

  • Ik heb een aantal jaar geleden mijn been verloren en draag nu een prothese, dat ding irriteert me.

  • Ik heb te horen gekregen dat ik terminaal ziek ben. Ik wil leren leven in het nu, in plaats van in mijn angst, zodat ik nog zo lang mogelijk optimaal van mijn kinderen kan genieten.

Stress, piekeren, angst 

  • Ik heb de neiging te veel hooi op mijn vork te nemen (vooral met werk), wat ten koste gaat van mijn eigen gezondheid.

  • Ik ervaar bij tijden een hoog stressgehalte, voel me onzeker en ben regelmatig veel aan het piekeren.

  • Ik voel me overwerkt en heb regelmatig kritische gedachten over mezelf.

  • Ik wil leren ontspannen, omgaan met stress, accepteren hoe ik nu ben en ik wil van mijn paniekaanvallen af.

  • Ik heb last van slecht slapen, hartkloppingen, op sommige momenten kleine paniekaanvallen.

Life events

  • Ik wil weer bij mijn gevoel komen, het voelt een beetje alsof ik een muur om me heen heb gebouwd: achteraf geniet ik van dingen maar op het moment zelf vind ik dat wel moeilijk.

  • Mijn partner is overleden. Ik ben mezelf niet meer. Hoe kan ik weer genieten van de kleine dingen? Hoe word ik bewust van het nu?

Quote_edited.png

Wat is mindfulness?

“Mindfulness is niet zo moeilijk, je moet er alleen aan denken”

En dat is precies waar het over gaat:

Stoppen met rennen, jezelf oprechte aandacht geven, bij jezelf te rade gaan en vragen “hoe is het eigenlijk met je vandaag? “

Mindfulness kan je helpen om meer in het moment te zijn, in plaats van je leven te ‘lijden’ vanuit de ‘automatische piloot’. Hierdoor kun je beter omgaan met stress, slapeloosheid, milde angst- en depressieklachten, rouw, burn-out

en chronische pijn. Doordat je leert op een andere manier naar je gedachten te kijken, kan mindfulness je helpen om minder te piekeren. Door aandacht te hebben in het nu, kun je ook meer genieten van al het moois dat het leven je biedt.

 

Veel mensen hebben het beeld dat mindfulness zweverig is. Niets is minder waar. Mindfulness is hard werken, het is trainen, oefenen, met je beide benen op de grond en met al je zintuigen open!

Mindfulness vraagt moed en doorzettingsvermogen.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur, waarbij je kennismaakt met de verschillende elementen van mindfulness.

Tijdens de training oefen je veel. Praktijk wordt afgewisseld met theorie. Door de oefeningen ook thuis te doen, kun je mindfulness integreren in je dagelijks leven.

De training die ik aanbied, is een mix van de klassieke MBSR- en de MBCT- training.

De MBSR-training werd eind jaren zeventig ontwikkeld door Jon Kabat Zinn om mensen met chronische pijnklachten te leren omgaan met hun pijn. In de jaren negentig werd deze training doorontwikkeld door Segal, Williams en Teasdale tot de MBCT-training, voor mensen met depressieklachten. Inmiddels is de 8-weekse mindfulnesstraining veelvuldig wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken bij vele vormen van lichamelijke en emotionele pijn en bij stress.

Welke mogelijkheden zijn er?

Group mindfulness traject.png
Groep

8-weekse

mindfulnesstraject

Deze training van acht sessies van twee-en-een half uur, volg je samen met zes tot tien andere deelnemers. Het is geen praatgroep. Je oefent samen en je kunt uitwisselen over je ervaringen met andere de deelnemers.

Kosten als je zelf betaalt: 495,- incl btw

Kosten als je werkgever betaalt:

495,- excl btw

Individueel mindfulness traject.png
Individueel

8-weekse

mindfulnesstraject

Deze training van acht sessies van 75 minuten volg je individueel. Je hebt de mogelijkheid om meer in te tunen op je persoonlijke leervraag.

Kosten als je zelf betaalt: 720,- incl btw

Kosten als je werkgever betaalt:

720,- excl btw

Maatjes mindfulness traject.png
Maatjes

8-weekse

mindfulnesstraject

Deze training van acht sessies van anderhalf uur volg je samen met je partner, een vriend of vriendin of een collega. Doordat je in een duo werkt, heb je de mogelijkheid om meer in te tunen op je persoonlijke leervraag, of om in te gaan op de relatie die je met elkaar hebt.

Kosten: 560,-  incl btw per maatje

Group mindfulness traject.png
Groep

Stilte dag

Ik organiseer vier keer per jaar een stilte dag. In het voorjaar en de zomer vinden deze stiltedagen plaats op een stille, bijzondere plek, in het Waterland. Met een klein bootje vertrek je vanuit Ransdorp naar een idyllisch plekje middenin de weilanden.

Een stiltedag is een cadeautje aan jezelf. Een dag die je doorbrengt in stilte, vol meditaties en ruimte voor reflectie. Twee keer per jaar organiseer ik een stiltedag met het thema Zelfcompassie.

 

Kosten inclusief heerlijke lunch: € 79,-

Incompany mindfulness traject.png
Incompany

Mindfulness

Incompany

Mindfulness is een effectieve methode om ziekte verzuim en spanningen op het werk te voorkomen. De Incompany-training wordt op maat gemaakt voor jouw bedrijf of instelling. Hij kan worden gegeven op teamniveau of op open inschrijving.  Het is ook mogelijk om een workshop te organiseren.  Tijdens een intake kijk ik wat de vraag is en welk aanbod daar het beste bij past. Je kunt contact opnemen voor een vrijblijvend intakegesprek.

Studentenkorting: 15%.

Is er vergoeding vanuit mijn zorgverzekering mogelijk?

Omdat ik VMBN categorie 1 gecertificeerd ben, vergoedt een groot aantal zorgverzekeraars de mindfulness en compassietraining vanuit de aanvullende verzekering. Dit maakt de trainingen nog toegankelijker.

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor vergoeding? Check het via onderstaande tool.


 

 

 

act.png

"Ik heb lichamelijke klachten. Ilonka leerde mij contact maken met mijn lichaam, dat ik nu echt voel. Niks was fout. De negatieve gedachtes zijn er soms gewoon, maar de vraag is: hoe ga je daarmee om. Ilonka leert je ermee omgaan. Ze heeft een zachte aangename stem en helpt je door de training. Ik vond het zelf fijn dat ze voorbeelden gaf zodat je het nog beter begrijpt. Dit is een cadeau voor je lichaam en geest voor de rest van je leven."

quotecirkelgroen-03.png

Wat anderen zeggen...

bottom of page