top of page

di 17 nov

|

Werfkade

8-weekse Mindfulness Training

Mindfulness Training, geheel Coronaproof op een prachtige locatie aan het IJ in Amsterdam. Doe je mee?

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
8-weekse Mindfulness Training
8-weekse Mindfulness Training

Tijd en locatie

17 nov 2020, 19:00 – 12 jan 2021, 21:30

Werfkade, Werfkade, 1033 Amsterdam, Nederland

Over de training

Mindfulness kan je helpen om meer in het moment te zijn, in plaats van je leven te ‘lijden’ vanuit de ‘automatische piloot’. Hierdoor kun je beter omgaan met stress, slapeloosheid, milde angst- en depressieklachten, rouw, burn-out en chronische pijn. Doordat je leert op een andere manier naar je gedachten te kijken, kan mindfulness je helpen om minder te piekeren. Door aandacht te hebben in het nu, kun je ook meer genieten van al het moois dat het leven je biedt.  Veel mensen hebben het beeld dat mindfulness zweverig is. Niets is minder waar. Mindfulness is hard werken, het is trainen, oefenen, met je beide benen op de grond en met al je zintuigen open!

Mindfulness vraagt moed en doorzettingsvermogen.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur, waarbij je kennismaakt met de verschillende elementen van mindfulness. Tijdens de training oefen je veel. Praktijk wordt afgewisseld met theorie. Door de oefeningen ook thuis te doen, kun je mindfulness integreren in je dagelijks leven.

De training die ik aanbied, is een mix van de klassieke MBSR- en de MBCT- training. De MBSR-training werd eind jaren zeventig ontwikkeld door Jon Kabat Zinn om mensen met chronische pijnklachten te leren omgaan met hun pijn. In de jaren negentig werd deze training doorontwikkeld door Segal, Williams en Teasdale tot de MBCT-training, voor mensen met depressieklachten. Inmiddels is de 8-weekse mindfulnesstraining veelvuldig wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken bij vele vormen van lichamelijke en emotionele pijn en bij stress.

Deze training van acht sessies van twee-en-een half uur, volg je samen met zes tot tien andere deelnemers. Het is geen praatgroep. Je oefent samen en je kunt uitwisselen over je ervaringen met andere de deelnemers.

Kosten als je zelf betaalt: € 350,-

Kosten als je werkgever betaalt: 425,-

Deel dit evenement

bottom of page